(bild och recept ica.se)
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1/2 krm salt
2 ägg
3 msk kakao
1 dl vetemjöl
Till servering:
vispgrädde
frusna körsbär
Gör så här:
Tina körsbären när kakan ska serveras.
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar) eller smörj formen med smör.
3.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner socker, vaniljsocker, kanel och salt och sedan ett ägg i taget. Blanda kakao och mjöl och sikta ner i smeten och rör ihop till en slät smet. Häll den i formen.
4.
Grädda mitt i ugnen ca 17 minuter. Låt kakan kallna, gärna i kyl så blir den lite fastare.
Till servering: vispad grädde och körsbär.
Blanda 250 g frusna körsbär med 1 dl strösocker och rör om då och då.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar