(bild och recept citygrossmatkasse)
4 port.
500 g laxfile
0,5 purjolök
250 g champinjoner
2 tsk raspolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
1 msk röd currypasta
1-2 krm chili flakes
salt & peppar
Gör så här:
1.
Ta bort skinnet på laxen och skär laxen i tärningar. Strimla purjolöken och skiva svampen.
2.
Heta upp olja i en gryta och stek purjo, svamp och pressad vitlök i 1 minut tillsammans med tomatpurén. Häll på vatten, buljongtärning, kokosmjölk och currypasta. Låt det koka ca 5 minuter.
3,
Lägg i laxtärningar och chiliflakes, låt det sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Jag bytte ut chili flakes mot sambal oelek. Såååå gott! Riktigt riktigt god fisksoppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar