(bild och recept citygrossmatkasse)
4 port.
600 g högrev
2 tsk flytande margarin
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
800 g potatis
250 g morötter
1 dl syltlök
4 droppar tabasco
salt, peppar
1 msk vetemjöl
1 dl matlagnngsgrädde
Gör så här:
1.
Dela köttet i 2 x 2 cm bitar. Bryn i omgångar i margarin och lägg över i en gryta. Tillsätt vatten/buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver och hackad vitlök. Låt koka på svag värme ca 50 minuter.
2.
Skala och koka potatis.
3.
Skala och dela morötter i bitar och lägg ner i köttgrytan efter halva tiden. Blanda i syltlök och tabasco i grytan. Smaka av med salt och peppar. Låt kok ytterligare 10 minuter.
4.
Rör ut mjölet i lite vatten och blanda ner tillsammans med matlagningsgrädde i grytan. Smaka av med mer kryddor.
5.
Servera grytan med kokt potatis.
Jag skippade tabasco eftersom jag inte hade nån hemma. Och jag lät, som alltid när jag lagar köttgryta, grytan koka dubbelt så lång tid som receptet säger. Sååå gott. Serverade potatismos till och det var såååå gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar