17.11.17

Tomatsoppa






Krämig tomatsoppa med matvete och ruccola



4 port.


1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja 
2 burkar finkrossade tomater a 400 g
4 dl vatten
1 buljongtärning
2 tsk balsamvinäger
1 msk flytande honung
2 tsk torkad timjan
140 g soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
salt och grovmalen svartpeppar

ruccola
pumpakärnor
ca 2 port kokt matvete
rostat surdegsbröd



Gör så här:


1.

Finhacka lök och vitlök. Stek i olivoljan i en kastrull tills löken har blivit mjuk och glansig.


2.

Tillsätt finkrossade tomater, vatten, buljongtärning, balsamvinäger, honung och timjan. Låt koka i 10 minuter på medelvärme.


3.

Hackade soltorkad tomat i mindre bitar och lägg i soppan. Vänd i creme fraiche och värm snabbt upp soppan.


4.

Mixa soppan slät med en stavmixer. Om du tycker att soppan är för tjock, tillsätt mer vatten till önskad konstistens. Smaka av med salt och svartpeppar.


5.

Toppa soppan med ruccola, pumpakärmnor och lite kokt matvete. Servera med rostat surdegsbröd.








Så gott med matvete och pumpakärnor! Jag öste på rätt rejält och gillade crunchen det gav. 



(recept allers.se)





Inga kommentarer: