7.10.17

Snabblagad indisk kikärtsgryta






(bild och recept från kungmarkatta.se)



4 port.


1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1/2 tsk curry
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kikärtor
1/2 dl hackad persilja
salt, svartpeppar



Gör så här:


1.

Skala och finhacka lök och vitlök.


2.


Skala och skiva morötterna i tunna skivor.


3.

Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök, morötter och curry någon minut.


4.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, smulad buljongtärning och låt grytan puttra ca 10 minuter.


5.

Häll av vattnet från kikärtorna och låt dem rinna av. 


6.

Vänd ner dem i grytan tillsammans med hackad persilja.


7.

Smaka av med salt och peppar. 





Inga kommentarer: