(bild och recept från citygrossmatkasse.se)
4 port.
1 gul lök
600 g kycklingfilé
2 tsk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsyoghurt
2 dl kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
0.5 lime
0,5 - 1 tsk salt
Kryddpasta:
1 msk rapsolja
1 tsk kanel
1 msk torkad koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
0,5 - 1 tsk kardemumma
0,5 tsk cayennepeppar
1-2 tsk malen ingefära
basmatiris
brocolli
färsk koriander
Gör så här:
1.
Skala och hacka lök.
2.
Skiva kyckling och bryn i olja i en stekpanna, ställ åt sidan.
3.
Blanda ihop alla torra kryddor till kryddpastan i en skål. Häll rapsolja i en stor gryta och tillsätt de torra kryddorna, lök och pressa ner vitlök.
4.
Blanda ner yoghurt, kokosmjölk, buljongtärning, limesaft och salt. Lägg i kycklingen och låt koka på medelvärme i ca 1 timme.
5.
Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
6.
Blanda ner brocollibuktter i kycklinggrytan och låt puttra med några minuter på slutet.
7.
Servera med ris och toppa med färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar