(bild och recept från lagaindiskmat.se)
4 port.
1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk riven ingefära eller 1 tsk malen
1 tsk koriander
0,5 tsk kardemumma
1 tsk kanel
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten eller mer
Gör så här:
1.
Fräs hackad lök, morötter och vitlök i olja några minuter.
2.
Rör ner alla kryddor förutom salt.
3.
Häll i linserna och rör om ordentligt.
4.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljongtärning och låt koka sakta i 20 min. Smaka av med salt och ev. citron.
Jag hade ingen ingefära hemma och jag hoppade även över citronen på slutet, men det blev gott ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar