(bild och recept från citygrossmatkasse)
4 port.
1 gul lök
1 tsk olja
600 g fläskytterfilé
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
125 g champinjoner
2-3 msk hackad persilja
100 g naturell färskost
0,5 grönsaksbuljongtärning
tagiatelle
1 påse babyspenat
paprikapulver
Gör så här:
1.
Skala och skiva lök och stek glansig i olja.
2.
Skär köttet i mindre i bitar, krydda och stek i olja. Sänk värmen och rör ner pressad vitlök. Skiva champinjonerna och låt steka med i ca 5 minuter.
3.
Rör ner persilja, färskost och buljongtärning. Låt småputtra i 7-8 minuter.
4.
Koka under tiden pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet, rör ner spenat så att den mjuknar.
5.
Servera pastan med kött- och svampsåsen. Avsluta med att pudra över lite paprikapulver.
Jag ändrade originalreceptet lite. Jag hackade ner färsk chili och skivade vitlöken tunt och jag kryddade med paprikapulver redan när jag stekte kött, lök och svamp. Och så rev jag över parmesan när det var klart. Dessutom använde jag hackad färsk persilja istället för torkad. Gott, smakrikt utan att vara kryddstarkt. Vi gillar sås, men även om den här rätten inte alls var såsig så var det riktigt riktigt gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar