(bild och recept citygrossmatkasse)
Supergod gryta! Jag serverade nachochips till och det var väldigt gott att grovsmula över maten.
4 port.
600 g nötbog
1 msk soja
1 tsk flytande margarin
1 röd lök
1 förpackning krossade tomater
1-2 dl vatten
Tacokrydda:
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
0,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
250 g ris
Sås:
4 msk matlagningsyoghurt, 4%
0,5 vitlöksklyfta
1 msk torkad persilja
sallad
majs
Gör så här:
1.
Strimla köttet och blanda med sojan. Bryn det i margarin och lägg över i en gryta.
2.
Strimla löken och lägg i en gryta, häll på konserverade tomater, vatten och krydda med tacokryddan. Låt grytan sjuda i ca 45 minuter. Gärna mer, grytan vinner på lång koktid på svag värme. Smaka ev av med mer kryddor.
3.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
4.
Blanda matlagningsyoghurt med pressad vitlök och persilja.
5.
Servera grytan med ris, en klick yoghurtssås, sallad och majs.
1 port = 11 smartpoints enligt viktväktarna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar