19.1.17

Tomatbaserad köttgryta




(bild och recept från citygrossmatkasse)


4 port


500 g nötbog
1 msk flytande smör
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 förpackning passerade tomater
800 g potatis
2 morötter
1 gul lök
1 grön paprika


Gör så här:


1.

Skär köttet i mindre bitar och bryn runt om i margarin i en stor gryta. Krydda med salt och peppar.

2.

Tillsätt vatten, buljongtärning och passerade tomater och låt puttra medan potatis, morötter och lök skalas och delas i bitar.

3.

Lägg ner potatis, morötter och lök i grytan tillsammans med paprika skuren i bitar efter ca 20 minuter och låt grytan koka ytterligare ca 30-40 minuter eller tills köttet är mört och potatisen färdigkokt. 



Jag kokade potatisen separat och lät grytan koka 1 timme och 45 minuter. Och så lade jag till ett lagerblad.

Supergott! Barnen åt också med god aptit. 



(8 smartpoints per portion enligt viktväktarna)



Inga kommentarer: