(bild och recept från citygrossmatkasse)
4 port
500 g nötbog
1 msk flytande smör
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 förpackning passerade tomater
800 g potatis
2 morötter
1 gul lök
1 grön paprika
Gör så här:
1.
Skär köttet i mindre bitar och bryn runt om i margarin i en stor gryta. Krydda med salt och peppar.
2.
Tillsätt vatten, buljongtärning och passerade tomater och låt puttra medan potatis, morötter och lök skalas och delas i bitar.
3.
Lägg ner potatis, morötter och lök i grytan tillsammans med paprika skuren i bitar efter ca 20 minuter och låt grytan koka ytterligare ca 30-40 minuter eller tills köttet är mört och potatisen färdigkokt.
Jag kokade potatisen separat och lät grytan koka 1 timme och 45 minuter. Och så lade jag till ett lagerblad.
Supergott! Barnen åt också med god aptit.
Supergott! Barnen åt också med god aptit.
(8 smartpoints per portion enligt viktväktarna)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar