23.1.17

Nasi Goreng






(bild och recept från citygrossmatkasse)


4 port.


25 0 g ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk socker
120 g rökt påläggsskinka
1 förpackning räkor i lag
1-2 tsk japansk soja
salt, peppar
2 ägg
1 tsk flytande margarin



Gör så här:


1. 

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.


2.

Skala och hacka lök och vitlök. Tärna paprikan.


3.

Hetta upp olja och fräs lök, paprika och sambal. Tillsätt vitlök och socker. Låt det fräsa ytterligare en minut.


4.

Strimla skinkan och låt räkorna rinna av.


5.

Tillsätt det kokta riset, skinka och räkor i grönsaksfräset. Smaksätt med soja, salt och peppar.


6.

Vispa upp ägg med en gaffel. Hetta upp margarinet och stek äggen under omrörning så det blir trådigt. Vänd ner äggtrådarna i risblandningen och servera genast. 



Supergott! Och ännu godare dagen efter. Perfekt att förbereda att ha i en lunchlåda med till jobb. Eller på utflykt.



(9 viktväktar smartpoints per portion)




Inga kommentarer: