(googlad bild, bildkälla okänd) |
4 port.
Ingredienser:
1 gul lök
1 msk raps-/matolja
0,5 tsk torkad ingefära
1-2 tsk curry
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
2 krm salt
1 burk skalade räkor
4 port jasminris
Sallad:
250 g morötter
isbergssallad
1 pkt sockerärtor
0,5 gurka
Salladsdressing:
1 msk japansk soja
3 msk raps-/matolja
2 krm torkad koriander
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Skala och strimla löken. Stek den i olja i en gryta tillsammans med ingefära och hälften av curryn.
2.
Häll i grädde, vatten och salt. Låt såsen puttra samman i ca 10 minuter.
3.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
4.
Gör salladen: Skala och slanta morötterna. Strimla sallad och sockerärtor. Skär gurkan i mindre bitar. Blanda allt i en skål.
5.
Gör dressing: Rör ihop soja, olja, koriander och peppar i en liten skål.
6.
Dra av såsen från plattan. Smaka av om du tycker att det behövs mer curry. Häll av spadet från räkorna och lägg ner dem i såsen. Låt dem bara precis bli varma.
7.
Servera!
(Originalrecept från citygross.se)
Alternativ:
Jag använde matlagningsgrädde istället för vispgrädde och olivolja i dressingen istället för raps-/matolja. De slantade morötterna och de strimlade sockerärtorna lät jag puttra med i grytan de sista fem minutrarna. Isbergssalladen fick vara ensamt tillbehör med dressingen. Jiiiiiissses så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar