(googlad bild, bildkälla okänd)
4 port
4 port ris
ca 600 gr innanlår
1 gul lök
2 msk smör
2 krm grovmalen svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1,5 - 2 tsk dijonsenap
2 dl vatten
1,5 msk kalvfond/buljongtärning
1 krm salt
0,5 sallad
1 tomat
0,5 gurka
1 - 1,5 tsk dijonsenp
1,5 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
1.
Skär köttet i centimetertjocka skivor och strimla det sen.
2.
Skala, hacka eller strimla löken.
3.
Bryn köttet i 1 msk smör i en stekpanna på medelstark värme tillsammans med svartpeppar. Lägg över det i en gryta. Fräs löken i 1 msk smör och låt tomatpurén fräsa med mot slutet. Häll över i grytan.
4.
Krydda med ketchup och dijonsenap. Häll i vatten och fond/buljong. Puttra under lock på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt.
5.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
6.
Strimla salladen, skiva tomat och gurka. Blanda i en skål.
7.
Rör ihop dijonsenap, olja, vinäger, salt och peppar i en annan skål, droppa över salladen vid servering.
Det är gott att droppa vinägretten över biffstroganoffen.
(originalrecept från citygross.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar