Minimajs saknas i grytan på bilden. |
4 port.
4 port ris
1 röd paprikia
425 g minimajs
2 vitlöksklyftor
ca 500 g strimlad kycklinglårfilé (eller kycklingbröstfilé)
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1.
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
2.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Häll av majsen och dela den. Skala och hacka vitlöken.
3.
Bryn kycklingen i oljan. Tillsätt paprikan, majs och vitlök och bryn en stund till.
4.
Blanda grädden med sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra ca 10 minuter.
5.
Servera kycklinggrytan med ris och gärna sallad.
Jag gjorde en mildare variant med bara en vitlöksklyfta och hälften av sambal oeleken. Mycket gott enligt tioåringen. Femåringen åt bara ris... Vi andra åt med god aptit.
1 kommentar:
Det låter som något för mig! Ha det bra.
Skicka en kommentar