6.2.13

Italiensk persiljepanerad fisk


Jisses, så gott! Inte så barnvänligt kanske, men då är det bara att göra några bitar barnvänligt genom att panera i ströbröd, salt och peppar och hoppa över persilja, vitlök och sambal oelek på barnens fisk.

4 port.

Ca 500 g koljafilé
0,5 pkt persilja
0,25 vitlök
1 tsk sambal oelek
1 dl ströbröd
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
1 msk smör


Finhacka persiljan, skala vitlöken.

Blanda pressad vitlök med persilja, sambal oelek, ströbröd, flingsalt och peppar på ett fat.
Vänd fisken i blandning. Tryck till lätt så att paneringen fastnar.

Stek fisken i olja och smör till den har fin färg.

Servera med potatismos och sallad.

(recept och bild från citygross.se)

Inga kommentarer: