27.1.10

Ugnspannkaka med fläsk

4 port.

200-300 g bacon eller fläsktärningar
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg

Långpanna 30 x 40 cm

Ugn 225 grader

Strö ut fläsket på en långpanna, 30x40 cm och ställ in den i ugnen samtidigt som du sätter på ugnen på 225°C.

Gör pannkakssmeten: Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter. Häll på en tredjedel av mjölken och vispa till en jämn smet, häll sedan på resten av mjölken, lite i taget, under vispning och vispa till en jämn smet. Om man vill kan man använda elvisp.

Knäck i äggen och vispa tills det blivit blandat.

Ta ut fläsket från ugnen när ugnen nått 225°C eller när fläsket ser tillagat ut. Det brukar vara lagom när ugnen nått rätt temperatur.

Fördela fläsket och fettet som sipprat ut från fläsket över hela plåten, använd gärna en stekspade och dra ut fettet med, för att inte pannkakan ska fastna så den blir svår att få loss vid servering.

Vispa lite (så att inte mjölet sjunkit till botten) och häll därefter pannkakssmeten över fläsket.

Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 min tills den stelnat och fått gyllengul färg.

(Receptet kommer härifrån)

Inga kommentarer: