500 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 st liten gul lök, riven
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1.
Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå ca 10 minuter så det tjocknar till lite.
2.
Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.
3.
Blanda i köttfärsen och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.
4.
Sätt plattan på högsta värmen coh smält smöret.
5.
Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många i taget, ungefär 5-10 åt gången.
6.
Stek köttbullarna tills de genomstekta och krispiga på ytan.
1 kommentar:
Det här receptet använde vi till julköttbullarna i julas. Riktigt goda!
//Linda
Skicka en kommentar