17.1.10

Jessicas köttbullar



Från Pernilla Wahlgrens julprogram 2009. Receptet finns också här



500 g nötfärs 
1 ägg 
1 dl mjölk 
1 dl ströbröd 
1 tsk dijonsenap 
2 msk kalvfond 
1 st liten gul lök, riven 
1 tsk salt 
1 tsk svartpeppar 


 1. 

Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå ca 10 minuter så det tjocknar till lite. 


 2. 

Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill. 


 3. 

Blanda i köttfärsen och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar. 


 4. 

Sätt plattan på högsta värmen coh smält smöret. 


 5. 

Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många i taget, ungefär 5-10 åt gången. 


 6. 

Stek köttbullarna tills de genomstekta och krispiga på ytan.



1 kommentar:

Gottegrisen sa...

Det här receptet använde vi till julköttbullarna i julas. Riktigt goda!

//Linda