500 g torsk
2 st vitlöksklyftor
1 knippe dill
1 citron
1 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 msk smör
salt, peppar
Gör så här:
1.
Citronbuljong:
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka dill
Skär halva citronen i tunna skivor och resten i klyftor.
Blanda vatten, grönsaksbuljong, vitlök, dill och en generös skvätt citronjuice i en liten skål
2.
Torka av fisken med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
3.
Stek fisken i olivolja i stekpanna på medelhög värme i ca 2-3 minuter på ena sidan.
4.
Vänd fisken och tillsätt citronbuljong och smör. Stek i ytterligare 1-2 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Vid servering, ringla citronbuljong över fisken och garnera med citronskivor. Jag serverar kokt potatis till, men kan tänka att potatismos också är riktigt smarrigt till den här torsken.
Originalreceptet rekommenderar krossad potatis och rostad broccoli
Krossad potatis
1.
Värm ugnen till 200 grader varmluft.
2.
Koka potatis i saltat vatten i ca 12-15 min eller tills de enkelt kan delas med kniv.
3.
Häll av vattnet och placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Krossa den lätt med en gaffel och vänd sedan tillsammans med en generös skvätt olivolja och salt.
Rostad broccoli
4.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
5.
Placera broccoli på bakplåtspappersklädd plåt. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
6.
Rosta potatis och broccoli i ugnen i 10-12 minuter, eller tills mjuka och gyllene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar