6-7 plommon
150 g mandelmassa
150 g smör, rumsvarmt
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mandelspån
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 20 cm i diameter.
2.
Halvera och kärna ur plommonen. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa och smör till en jämn smet.
3.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt och rör ner i smörblandningen. lite i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
4.
Bred ut smeten i formen och strö över mandelspån. Fördela ut plommonhalvorna jämnt över kakan.
5.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 min. Låt svalna. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar