Lika snabbt som det går att baka den här kakan gick det att äta den. Försvinnande god!
1 ägg
1 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 pkt 0,5 g saffran
1,5 dl vetemjöl
100 g smör
nypa salt
pepparkakor
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa i saffranet och rör runt tills det lösts upp lite. Vispa samman socker och ägg, du behöver inte vispa det fluffigt, det räcker om du rör om det några varv.
2.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vispa i det i äggsmeten.
3.
Häll i smöret också, rör runt till en jämn smet.
4.
Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Häll i smeten, lägg på pepparkakor.
5.
Grädda i ca 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska vara torr när du känner med sticka. Pudra med florsocker när du tagit ut den och den svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar