1 port.
5 cm purjolök tunt skivad
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk riven ingefära
1 msk koreanska chiliflakes (eller 50/50 paprikapulver och vanliga chiliflakes)
2 msk neutral rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk svart risvinäger eller balsamvinäger
2 tsk sesamolja
ev 1 nypa strösocker
100 g vetenudlar
0,5 broccoli i små buketter
Gör så här:
1.
Lägg purjo, vitlök, ingegära och chiliflakes i en stor skål. Värm rapsoljan tills den nästan ryker, häll sedan försiktigt över kryddorna i skålen, så det fräser lite och kryddorna tillagas.
2.
Tillsätt soja, vinäger, sesamolja och ev en nypa socker. Rör runt.
3.
Koka nudlar och broccoli, häll av vattnet och lägg i skålen.
Rör runt och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar