26.10.21

Biang Biang nudlar




1 port.

 

5 cm purjolök tunt skivad
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk riven ingefära
1 msk koreanska chiliflakes (eller 50/50 paprikapulver och vanliga chiliflakes)
2 msk neutral rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk svart risvinäger eller balsamvinäger
2 tsk sesamolja
ev 1 nypa strösocker
100 g vetenudlar
0,5 broccoli i små buketter


Gör så här:


1.

Lägg purjo, vitlök, ingegära och chiliflakes i en stor skål. Värm rapsoljan tills den nästan ryker, häll sedan försiktigt över kryddorna i skålen, så det fräser lite och kryddorna tillagas.


2.

Tillsätt soja, vinäger, sesamolja och ev en nypa socker. Rör runt. 


3.

Koka nudlar och broccoli, häll av vattnet och lägg i skålen.


Rör runt och njut.


Inga kommentarer: