29.7.21

Pankopanerad fetaost

 




250 g fetaost
300 g tomater
1/2 gurka
65 g ruccola
1/2 rödlök
färsk mynta
salt, peppar
1 dl oliver
1 msk olivolja
limezest från 1 lime
honung

1 ägg
1 dl vetemjöl
2 1/2 dl panko


Gör så här:


1.

Lägg ruccola på ett stort fat, hacka tomater och gurka. Finhacka rödlök.

2.

Lägg grönsakerna över ruccolan, tillsätt oliver, mynta, salt och peppar och ringla över olivolja.

3.

Ta ut fetaosten ur förpackningen och torka av försiktigt med hushållspapper.


4.

Ta fram 3 skålar, en skål med ägg, en med mjöl och en med panko.


5.

Doppa försiktigt fetaosten först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.


6.

Värm upp en panna med rapsolja och stek fetaosten, några minuter på varje seda. De ska bli gyllene.


7.

Lägg fetaosten överst på salladsfatet, toppa med limezest och honung. 



Inga kommentarer: