12.2.21

Zeinas tikka masala

 




Skippade chili och bockhornspulver och det blev en hit inte minst för barnen. 




4 port.


Marinad:

900 g kycklingfilé
1,5 dl turkisk yoghurt
1 msk garam masala
1 tsk svartpeppar
1 tsk korianderpulver
1 tsk paprika- eller chilipulver
1 tsk salt 


Tomatsås:

1 pk krossad tomat (400 g)
4 msk tomatpuré
3 dl grädde
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 färsk chili (om du gillar hetta)
2 tsk spiskummin
1 tsk mald bockhornspulver (kan uteslutas eller ersättas med senapsfrön)
0,5 tsk gurkmeja

salt, svartpeppar



Gör så här:


1.

Dela kycklingfiléerna i bitar om du använder det. Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden och vänd i kyckling. Täck med plats och låt marineras 1-2 timmar i kylen. Du kan även låta kycklingen marineras över natten i kylen.


2.

Hacka löken i tärningen och stek dem mjuka i olja. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, hackad chili, spiskummin, bockhornsklöver och gurkmeja. Fräs allting, utan att det bränns vid, under ständig omrörning ca 1 min.


3.


Tillsätt tomatpuré och fräs lite. Vänd i kycklingen tillsammans med yoghurtmarmeladen.


4.

Stek allting under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-6 min. Blanda i krossad tomat, grädde, salt, peppar och låt koka upp.


5.

Sänk värmen och låt allting sjuda långsamt under locka i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum. Garnera med hackad koriander och servera med ris eller naan.




1 kommentar:

Susanne sa...

Tryckfels nisse!
Turkisk kyckling?