12.2.21

Tikka masala med kikärtor och aubergine

 




4 port.

1 pkt kikärtor
1 morot
1 aubergine
1 stor potatis
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 salladslökar
1 tsk paprikapulver
1 tsk currypulver
1 tsk garam masla
1 tsk korianderpulver
1 gul lök
1 msk ingefära
3 vitlöksklyftor
2 msk färsk koriander
1-2 dl grädde
1 dl hett vatten
olja att steka i


Gör så här:


1.

Börja med att skära aubergine och steka dem i olja tills de fått färg och lägg åt sidan. 


2.

Finhacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja, tillsätt tomatpuré och stek lite till. 


3.

Lägg i alla torra kryddor och fräs lite till. Lägg i hackad potatis, moroten, krossade tomater och hett vatten. Låt puttra 10-15 minuter.


4.

Skölj kikärtor, hacka salladslök och koriander. Tillsätt grädde, kikärtor, salladslök och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ca 5 minuter. Vänd i stekt aubergine, koriander och servera.




Inga kommentarer: