31.1.21

Fläskfilé i krämig dragonsås

 




En hit för hela familjen!



4 port.


700 g fläskfilé
salt, peppar


Rotfrukter:

600 g potatis
2 stora morötter
1 stor rödlök
2 stora palsternackor
3 msk neutral olja
5 klyftor vitlök
salt, peppar


Sås:

3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1,5 tsk torkad dragon
1 tsk honung
droppe citronsaft
salt, peppar



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 225 grader.


2.

Skär potatis och lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av kniven. Lägga alla rotfrukterna i en bakplåtsklädd långpanna, ringla över oljan samt salta och peppra.


3.

Baka i ugnen ca 35 minuter.


4.

Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.


5.

Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.


6.

Lägg tillbaka fläskfilen och ev köttsaft i pannan och låt koka med i 3 minuter.


7.

Servera fläskfilen i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna.





Inga kommentarer: