28.12.20

Chili con carne

 




4 port.


1 gul lök
2 röda paprikor
1 gul paprika
0,5 röd chilifrukt, finstrimlad
2 msk olivolja
500 g nötfärs
4-5 vitlöksklyftor
1 burk finkrossade tomater (400 g)
2 burkar vita bönor i tomatsås (a 420 g)
2 msk koncentrerad ox- eller kalvfond
0.5 - 1 tsk paprikapulver
chiliflakes, efter smak
salt, svartpeppar


Till servering
2 dl smetana eller creme fraiche
1 limefrukt
1 kruka färsk koriander



Gör så här:


1.

Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Kärna ur och strimla chilin.


2.

Fräs lök, paprika och chili i olivolja i en stekpanna några minuter tills allt mjuknar.


3.

Tillsätt färsen och stek ytterligare några minuter.


4.

Tillsätt finkrossade tomater, fond och paprikpulver. Låt småkoka några minuter.


5.

Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt dem i färsblandningen tillsammans med vita bönor i tomatsås. Låt småkoka  10-15 minuter.


6.

Smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.


7.

Servera chili con carnen med färsk koriander, limeklyfa och en klick smetana. Bjud med nachos!






Inga kommentarer: