30.10.20

Zeinas tomatbulgur

 




6 port.


4 dl grovmalen bulgur
1 gul lök
2 tomater
1 grön paprika
2 msk tomatpuré
2 buljongtärningar av valfri smak (grönsaks- eller hönsbuljong)
1 tsk sjukryddor - recept på egen blandning HÄR
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk svartpeppar
ca 6 dl vatten
4 msk rapsolja
10 g smör


Gör så här:


1.

Hacka lök, tomat och paprika i tärningar.


2.

Hetta upp olja och smör i en kastrull, stek löken tills den blir glansig och mjuknar. Tillsätt paprika, stek lite till. 


3.

Vänd i tomat, tomatpuré, sjukryddor och paprikapulver, fräs en stund under omrörning.


4.

Smula i buljongtärningarna, krydda med peppar och eventuellt salt om det behövs. Blanda i bulgur.


5.

Häll över hett vatten och blanda ordentligt. Lägg ett lock på grytan, låt bulgurn ångas långsamt tills den mjuknar och suger åt sig vätskan. Tillagningstid enligt anvisningar på förpackningen. 


6.

Fluffa till bulgurn med en gaffel, tillsätt eventuellt mer vatten om den känns för torr eller dra bort locket om den känns för fuktigt. 


Servera bulgurn varm med t ex tsatsiki. 




Inga kommentarer: