(bild- och receptkälla: fredriksfika.allas.se)
Gillar du boeuf bourguignon? Men tycker det tar för lång tid att laga? Då är detta ett alternativ. Snabblagat men smakar som originalet.
4 port.
250 g färska champinjoner
2 gula lökar
150 g bacon
600 g fläskfilé
2 dl rödvin
1 tsk timjan
3 dl vispgrädde
salt, svartpeppar
smör
2-3 tsk soya
ev. lite maizenastärkelse 1-2 tsk
Gör så här:
1.
Dela champinjonerna. Skala och hacka löken. Skär baconet i mindre bitar.
2.
Lägg champinjonerna i en torr stekpanna med lite vatten i botten. Låt vätskan i champinjonerna koka ur på medelvärme.
3.
När vätskan kokat bort, tillsätt bacon och lök och salta och peppra lite. Fräs tills allt är gyllenbrunt, lägg sedan över allt i en gryta.
4.
Putsa fläskfilen och skär i mindre bitar, ca 1 cm tjocka skivor och dela sen på hälften.
5.
Stek fläskfilen i smör på hög värme i omgångar salt och peppra. Lägg köttet i grytan. Häll på vinet i stekpannan och låt sjuda ett par minuter, häll sedan vätskan i grytan.
6.
Ställ grytan på plattan och tillsätt timjan och grädde. Låt koka upp och sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soya.
7.
Känns grytan lite rinnig kan man reda med lite maizenastärkelse.
8.
Servera med potatis, pasta eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar