21.8.19

Jennies chicken fingers / Farmors kyckling


(bild- och receptkälla: koket.se)


Jennies Chicken Fingers eller Farmors kyckling, som vi kallar den, eftersom det var barnens Farmor som serverade oss den här smarriga (och barnvänliga) rätten. Ingen snabblagad mat, men det är värt det, för det var supergott.



4 port.


Kyckling:

700 g kycklingfilé
3 msk japansk soja
1 vitlöksklyfta, riven
1 krm vitpeppar
0,5 msk majsstärkelse
1,5 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
2 msk vatten
3 dl pankoströbröd
rapsolja till stekning


Limeaioli:

2 dl majonäs av god kvalitet
1 vitlöksklyfta, riven
1 lime, rivet zest och pressad saft


Till servering:

2 dl sweet chilisås
3 morötter i stavar
1 gurka i stavar
Jasminris


Gör så här:


1.

Skär kycklingfiéerna på längden till långa bitar.


2.

Blanda soja, vitlök, vitpeppar och majsstärkelse, lägg i kycklingen att marinera i 15 minuter eller mer.


3.

Limemajonäs. Blanda majonäsen med vitlök och lime. Ställ åt sidan. (Jag är inte superglad för majonässmak, så jag blandade i lättcremefraiche. Nästa gång skippar jag nog majonäsen helt och kör enbart på creme fraiche).


4.

Lägg vetemjölet i en djup tallrik, vispa ägget med vatten på nästa och häll panko på den tredje.


5.

Panera kycklingen genom att vända alla bitar först i mjöl, sen ägg och till sist panko.


6.

Hetta upp en stekpanna och häll ca 0,5 - 1 cm olja i botten. Stek kycklingen runtom till den fått fin färg.


7.

Servera genast med limeaiolin, ångande varmt jasminris, sweet chilisås samt gurka och morötter.




Inga kommentarer: