30.1.19

Smashad potatis



(bild- och receptkälla: ica.se)



4 port.


900 g potatis
1 msk smör
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk panko eller vanligt ströbröd


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 250 grader.


2.

Koka potatisen 15 minuter i saltat vatten.


3.

Lägg den kokta potatisen på en plåt. Slå på potatisen med knuten hand så de krossas lätt.


4.

Pensla potatisen med smör och olivolja, strö på kryddor och ströbröd.


5.

Baka potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.




Supergott! I originalreceptet tipsas om amadinepotatis, jag har ingen aning vilken sorts potatis jag använde, det var små potatis (på vintern). Gissar att det är ännu godare med färskpotatis på sommaren. Men gott var det i vilket fall som helst. Jag valde att krydda med dragon istället för rosmarin och timjan. Gott!



Inga kommentarer: