(bild- och receptkälla ica.se)
Det här var ett kanonrecept. Nog den godaste biff stroganoffen jag ätit. Snåla inte med tiden, det blir bara godare ju längre den får stå på spisen.
4 port.
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 700 g nötbog
3 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 l vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl creme fraiche
Gör så här:
1.
Skala och skiva lök och vitlök. Skär köttet i strimlor.
2.
Stek lök och vitlök mjuk i 1/3 av matfettet. Krydda köttet med salt och peppar.
3.
Tillsätt löken. Rör ner paprikapulver, tomatpuré och senap. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka utan locka 1-1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Blanda ner creme fraiche och låt sjuda ca 5 minuter.
Servera med potatispuré och saltgurka. Syltlök är också gott till!
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 700 g nötbog
3 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 l vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl creme fraiche
Gör så här:
1.
Skala och skiva lök och vitlök. Skär köttet i strimlor.
2.
Stek lök och vitlök mjuk i 1/3 av matfettet. Krydda köttet med salt och peppar.
3.
Tillsätt löken. Rör ner paprikapulver, tomatpuré och senap. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka utan locka 1-1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Blanda ner creme fraiche och låt sjuda ca 5 minuter.
Servera med potatispuré och saltgurka. Syltlök är också gott till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar