(receptkälla: lindasbakskola.se)
ca 20 bullar
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
7 1/2 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl filmjölk
Fyllning:
50 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
2 tsk kanel
Garnering:
pärlsocker
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, vaniljsocker, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2.
Fördela degen i ca 20 muffinsformar utställda på en ugnsplåt. Eller i en muffinsplåt så håller de formen bättre.
3.
Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och kanel till en massa i en skål.
4.
Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick fyllning.
5.
Strö pärlsocker på kanterna på degen.
6.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 11-13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Bullarna är godast nygräddade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar