14.8.18

Hastiga bullar med kanel



 (receptkälla: lindasbakskola.se)


ca 20 bullar


4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
7 1/2 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl filmjölk


Fyllning:
50 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
2 tsk kanel

Garnering:
pärlsocker


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, vaniljsocker, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.


2. 

Fördela degen i ca 20 muffinsformar utställda på en ugnsplåt. Eller i en muffinsplåt så håller de formen bättre.


3.

Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och kanel till en massa i en skål. 


4.

Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick fyllning.


5.

Strö pärlsocker på kanterna på degen.


6.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 11-13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Bullarna är godast nygräddade.



Inga kommentarer: