4.8.17

Risotto med kantareller och parmesan







(bild och recept från ica.se)



6 portioner


1 1/4 l vatten
4 msk koncentrerad kycklingfond
1/2 kycklingfond
1/2 purjolök
4 msk smör
4 dl risottoris 
1 dl vitt vin
500 g färska kantareller
3/4 tsk salt
1 krm peppar
200 g finriven parmesanost
färsk timjan till garnering



Gör så här:


1.

Koka upp vatten och fond i en kastrull.


2.

Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i hälften av smöret i en stor kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med nån minut.


3.

Häll på vinet och låt det koka in. Häll sedan på kycklingbuljongen i omgångar på låg värme, rör ofta.


4.

Koka ca 20 minuter (det tog 35 för mig) tills riset är mjukt men med en liten kärna kvar och risotton har en krämig konsistens.


5.

Ansa och skär kantarellerna i bitar. Stek den i resten av smöret i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Krydda med salt och peppar.


6.

Blanda ner svamp och parmesan i riset. (Jag blandade bara ner parmesanen och toppade risotton med kantarellerna på varje tallrik vid serveringen). Garnera med timjan (jag strödde lite torkad timjan över varje tallrik).



Såååå gott! 




Inga kommentarer: