29.12.16

Pizzalimpa med pressad potatis




4 port.


ca 500 g köttfärs
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregno
1 tsk salt

800 g potatis

Tomatsås och topping:

1 pkt krossad tomat
1 tsk timjan
1 tsk oregano
en nypa socker
2 krm salt
2 krm svartpeppar
0,5 påse riven mozzarella

0,5 gurka
0,5 pkt oliver
0,5 påse sallad


1.

Sätt ugnen på 225 grader.

2.

Blanda samman färs, ströbröd, mjölk, skalad och riven gul lök, skalad och pressad vitlök, oregano och salt. Tryck ut köttfärsen i en ugnsfast form. Laga i ugn ca 30-35 minuter. När det är 10 minuter kvar, häll på tomatsås och lägg på mozzarella.

3.

Skala och koka potatisen mjuk, pressa den sen.

4.

Rör ihop krossad tomat. timjan, oregano, en nya socker, salt och peppar. Häll tomatsåsen över köttfärslimpan och toppa den med mozzarella. Låt den var inne i ugnen ca 10 minuter till.

5.

Tärna gurkan och lägg den i en skål. Häll oliver i en skål och sallad i en tredje.




(Bild och recept från citygross matkasse)


Inga kommentarer: