(bild från ica.se) |
Ingredienser
Bottnar
- 200 g sötmandel
- 2 dl strösocker
- 6 äggvitor från medelstora ägg (1 äggvita motsvarar ca 60 g)
Fyllning och garnering
- 6 äggulor
- 1 1/2 dl strösocker
- 4 dl vispgrädde
- 1 msk majsstärkelse
- 100 g smör eller margarin
- 1 påse mandelspån (à 50 g)
- hallon
Sätt ugnen på 175°C.
Bottnar: Mixa mandeln i en matberedare eller mal den i en mandelkvarn. Blanda mandeln med sockret.
Fyllning och garnering: Vispa ihop äggulor, socker, grädde, majsstärkelse i en kastrull. Lägg ner matfettet. Sjud krämen under omrörning på svag värme tills den blir tjock. Låt krämen kallna. Rosta mandeln i en torr het stekpanna.
Lägg en botten på ett fat, bred på hälften av krämen, lägg på nästa botten och resten av krämen. Strö över mandeln.
(originalrecept från ica.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar