30.3.13

Den perfekta våfflan






(bildkälla: mat.se)




150 gram smör
2,5 dl kallt vatten --- använder du mineralvatten blir det en frasigare våffla
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver




1.

Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.


2.

Häll sedan i vatten och mjölk, lite i taget i början och under noggrann vispning (så att det inte blir några klumpar).


3.

När smeten är helt slät rör man ner det smält matfettet. Smörj våffeljärnet med lite matfett innan första våfflan gräddas, sedan behövs ingen smörjning.


4.

Lägg färdiggräddade våfflor en och en på ett luftigt galler i eventuell väntan på servering.




Smarrigt som sjutton, men om du vill ha en magrare variant så hittar du ett viktväktarrecept här.





Inga kommentarer: