Jisses, så gott! Svårt att sluta äta. Om man drar ner på vitlöken och pepparfrukten så kan den vara barnvänlig. Om inte barnen är extremt kinkiga med mat...
500 g fläskfilé
2-3 st purjolökar (jag nöjde mig med 1 st)
2-3 st vitlöksklyftor
1/2-1 st röd pepparfrukt, eller 1/2 - 1 tsk sambal oelek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk ingefära, färsk eller 1 tsk malen
1 st köttbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt
Skär kötter i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda
skivor. Skal och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparn.
Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Salta och
peppra.
Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några
minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i
buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i
köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt
med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar