31.7.11

Lätta pizzabullar


Ett viktväktarrecept!

20 st bullar

1 burk Viktväktarnas Fraiche naturell
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1/2 pkt jäst
4 dl vetemjöl
3 msk finhackade soltorkade tomater
1 msk av tomaternas olja
1 tsk smulad pizzakrydda
3 msk finriven parmesanost
vatten till pensling

Värm fraichen till 37 grader på svag värme. Rör i honung, salt och jäst.

Häll det mesta av mjölet i en bunke, arbeta in fraichblandningen, tomathack, olja och pizzakrydda till en blank och lite lös deg. Låt jäsa 30-40 minuter.

Knåda degen och kavla ut den till en stor fyrkant. Strö på riven parmesan, rulla ihop och skär i 20 bitar. Lägg dem i små formar. Jäs igen ca 30 minuter.

Pensla lätt med vatten. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter tils de är läckert pösiga.

Inga kommentarer: