2 bröd
5 dl rågsikt
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2,5 dl blandade fröer (sesam, solros, linfrö)
1,5 dl krossad råg
1 dl vetekli
4 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
1,5 dl mörk sirap
1 liter lättfil
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga bakformar (1,5 liter).
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Tillsätt olja, sirap och lättfil. Rör om kraftigt så att allt blandas ordentligt.
Häll upp i formarna.
Grädda bröden på nedersta falsen i ugnen ca 2 timmar.
Låt bröden kallna uppstjälpta på galler under bakduk.
Bröden ska vila några timmar innan man skär i dem.
Låt kallna innan det serveras.
1 kommentar:
Är det inte supersmidigt med bröd gjort på bikarbonat så säg!!??! Jag har nyligen lagt upp ett recept på min sida oxå om du vill kika in! Ha en bra dag! /Anna
Skicka en kommentar