13.3.09

Apelsinlax

Riktigt smarrigt. Uppskattades även av barnen. Salladen uppskattades av oss vuxna.

Laxfilé

Marinad:
Rivet skal och saft av 1 apelsin
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 pressad vitlök (kan uteslutas)
1 msk farinsocker
1 tsk soja

Sallad:
2 apelsiner
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
färsk koriander
1 msk olja

Ugn 200 grader

1.
Lägg laxen i en ugnsform. Rör ihop marinaden, häll över laxen. Låt stå i rumstemperatur 1/2 timme. Stek i ugnen ca 20 minuter, ös med skyn efter ca 10 minuter.

2.
Sallad:
Skala apelsinerna, skär skinnfria klyftor. Skala och strimla löken, lägg i skål med vinäger ca 5 minuter. Låt rinna av. Hacka koriander, blanda med olja och apelsin.

Servera med bulgur, ris eller kokt potatis.

Inga kommentarer: