Riktig god rödvinssås, men var ute i god tid för den tar en stund att laga. Inser nu när jag skriver ner receptet att jag glömde tillsätta sojan, men det blev smarrigt ändå.
1 liten rödlök
2 små morötter
3 klyftor vitlök
1/2 chili
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
1/2 kruka färsk timjan eller 2 tsk torkad timjan
Lite mer än 1/2 flaska rött vin, gärna fylligt
2 dl köttfond
1 dl vatten
2 tsk japansk soja
salt, svartpeppar
25 g smör
Gör så här:
1.
Fräs hackad morot, lök, vitlök och chili i lite rapsolja på medelvärme tills det blivit mjukt. I med tomatpuré, timjan och stek lite till.
2.
I med socker och vin och vatten och låt det reducera ca 20 minuter på medel/låg värme. Skumma av! Dvs ta bort skiktet som bildas över så dår du en glansig sås.
3.
Sila såsen, sen i med fond och koka ihop ca 30-50 minuter på medel/låg värme. Salta och peppra efter smak.
4.
Avsluta med smöret som du vispar i såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar