En kött från mellanöstern där kött eller kyckling grillas och kryddas med en kryddblandning som innehåller en mängd olika ingredienser. Man kan göra det enkelt för sig med färdigstekt kyckling och lite färre kryddor. Gott är det i vilket fall. Ett alternativ till tacosen.
Obs! Receptet är för 2 pers!
Kyckling:
2 kycklingfiléer, stekta utan skinn och ben
1 tsk spiskummin, mald
0,5 tsk kanel, mald
0,5tsk kryddpeppar, mald
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk rapsolja
Picklad lök:
1 rödlök, liten
1 msk ättikssprits, 12%
2 msk strösocker
3 msk vatten
1 krm salt
Dressing:
1 dl lätt creme fraiche
2 msk mango chutney
2 krm salt
1 krm tabasco
Tillbehör:
4 tortillabröd
sallad, strimlad
körsbärstomater, halverade
Gör så här:
1.
Kyckling:
Skär kycklingfiléerna i 1 cm bred strimlor. Blanda strimlorna med alla kryddor. Stek kycklingsstrimlorna i olja på hög värme tills de fått fin färg. Låt kallna.
2.
Picklad lök:
Skala och strimla löken. Blanda löken med ättika, socker, vatten och salt. Låt stå ca 30 min. Häll av lagen från löken.
3.
Mangodressing:
Blanda lätt creme fraichen med mango chutney, tabasco och salt.
4.
Värm eventuellt tortillabröden och kycklingen vid serveringen. Rulla ihop tortillabröden med kyckling, lök, dressing, sallad och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar