7.9.20

Zeinas turkiska tomatsoppa med risoni





Supergott! Starkt (jag kanske använde extrastark paprika?) men så gott!

Jag stekte små tärningar av zucchini och lite finhackad vitlök i olja bredvid och blandade ner vid serveringen.


Jag glömde citronen, men kände inte att det saknades nåt.




4 port. 


1 gul lök
smör eller olja till stekning
400 g krossad tomat
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
2 st grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
1,5 dl risoni
salt, svartpeppar
0,5 dl finhackad persilja
0,5 citron (justera syra efter smak)



Gör så här:


1.

Hacka löken i små tärningar och stek tills den får färg i smör/olja. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, paprikapulver och fräs allting nån minut. 


2.

Häll över hett vatten, smula i buljong, koka upp, sänk värmen och låt puttra på medelvärme under lock i ca 20-25 minuter. 


3.

Vänd i risoni, smaka av med salt, peppar och låt soppan puttra i ca 5-7 minuter. Garnera med finhackad persilja, pressa i citron och servera.