Supergott! Starkt (jag kanske använde extrastark paprika?) men så gott!
Jag stekte små tärningar av zucchini och lite finhackad vitlök i olja bredvid och blandade ner vid serveringen.
Jag glömde citronen, men kände inte att det saknades nåt.
4 port.
1 gul lök
smör eller olja till stekning
400 g krossad tomat
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
2 st grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
1,5 dl risoni
salt, svartpeppar
0,5 dl finhackad persilja
0,5 citron (justera syra efter smak)
Gör så här:
1.
Hacka löken i små tärningar och stek tills den får färg i smör/olja. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, paprikapulver och fräs allting nån minut.
2.
Häll över hett vatten, smula i buljong, koka upp, sänk värmen och låt puttra på medelvärme under lock i ca 20-25 minuter.
3.
Vänd i risoni, smaka av med salt, peppar och låt soppan puttra i ca 5-7 minuter. Garnera med finhackad persilja, pressa i citron och servera.
1 kommentar:
Supergott!
Skicka en kommentar