(bild- och receptkälla mittkok.se)
Mild och god pasta.
2 port.
200 g pasta
200 g champinjoner, delade i kvartar
2 dl grädde (jag använder matlagningsgrädde)
2 st vitlöksklyftor, finhackade
0,5 citron, fint rivet skal
1 msk timjan, hackad färsk
salt, svartpeppar
smör och olja till stekning
Gör så här:
1.
Klyfta champinjonerna och stek dem i en het panna i olja tills de får färg, salta. Sänk värmen och lägg i en stor klick smör. Lägg i vitlök, lök, timjan och rivet citronskal. Blanda runt och låt fräsa ca 1 minut. Häll på grädden och koka tills den blir simmig, smaka av med salt och svartpeppar.
2.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg ner pastan i såsen, rör runt så all pasta täcks av sås. Servera med valfri mängd riven parmesan på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar