14.9.19

Arancini - Friterade risottobollar





Har du fått rester över efter gårdagens risottomiddag? Perfekt! Då kan du laga Arancini. Friterade risottobollar. 


Risotto - kall
Ägg 1-3 st
Mjöl, ca 1-2 dl 
Pankoströbröd, ca 3 dl 
Mozzarella, en halv kula



Gör så här:


Blanda ett ägg i din kylskåpskalla risotto och riv ner lite parmesan.


Forma till små köttbullsstora bollar och tryck ner en liten bit mozzarella. 


Sen är det dags att panera. Förbered tre djupa tallrikar, en med mjöl, en med vispat ägg och en med pankoströbröd. Doppa bollarna i den ordningen. Mjöl -> ägg -> ströbröd.


Värm matolja (eller oliv eller raps) i en stor tjockbottnad kastrull eller gryta. 180 grader ska oljan vara när du försiktigt lägger ner bollarna, några i taget. Vänd med en hålslev så bollarna får gyllene färg runt om. Lägg över på tallrik som du lagt lite hushållspapper på, så kan de rinna av. 


Servera direkt och njut! 


Jag hade sparris i risotton och serverade bollarna till kallrökt lax. Suuuupergott! 



Inga kommentarer: