Oj oj oj så gott! Receptet hittade jag HÄR.
2 port.
Spagetti
1,5 dl grädde (matlagningsgrädde använder jag)
1 ekologisk citron
en näve parmesan
en liten näve persilja
salt, svartpeppar
Gör så här:
1.
Koka upp rikligt saltat vatten i en kastrull.
2.
Riv av zesten från citronen. Zesten är det gula på citronskalet. Bryn det på medellåg värme i en klick smör och några skvättar olivolja. När det börjar dofta citronigt, häll i grädden och låt allt puttra in sig på låg värme.
3.
Lägg spagetti i pastavattnet och koka två minuter under al dente.
4.
Häll sedan av en halv dl av pastvattnet i stekpannan tillsammans med spagettin, riven parmesan och hackad persilja. Pressa sedan över saft av en halv citron. I med rejält med svartpeppar och låt puttra ihop i två minuter tills pastan är klar.
5.
Rör om mycket. Grädden ska inte vara rinnig, utan allt ska ha joxat ihop sig.
Smaka av med salt.
Servera genast med lite mer parmesan och svartpeppar på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar