19.1.19

Rostad paprika- och bönsoppa



(bild- och receptkälla citygross.se)


4 port.


1 st gul lök
0,5 röd chili
1 förpackning grillad paprika i lag
1 tsk rapsolja
1 st vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
0,5 msk worcestershiresås
6 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 förpackning konserverade vita bönor
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk rostade solroskärnor



Gör så här:


1.

Skala och hacka lök. Finhacka chili och strimla paprika.


2.

Fräs lök i olja i en gryta tills den mjuknat. Pressa i vitlök och blanda ner chili, timjan, tomatpuré, worcestershiresås och paprika. Låt fräsa med kort och blanda ner vatten, buljongtärning och sköljda och avrunna bönor. Låt puttra ca 5 minuter och mixa sedan slät med stavmixer.


3.

Toppa soppan med en klick matlagningsyoghurt och rostade solroskärnor. 


Servera gärna med ett gott bröd.



Inga kommentarer: