(bild- och receptkälla: allers.se)
12 bitar
200 g kavring
4 gelatinblad
75 g smör
1/2 tsk vardera av salt och peppar
1 rödlök
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
400 g gräddfil
1 dl Kalles Kaviar
150 g kallrökt lax
salt och peppar
Garnering:
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
ev mer lax
Gör så här:
1.
Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Mixa kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med kavring, salt och peppar.
2.
Tryck ut kavringen i en rund springform med avtagbar botten och ca 25 cm i diameter och ställ i kylen. Klä gärna botten med bakplåtspapper för att lättare lossa tårtan.
3.
Skala och finhacka rödlök. Rör ihop gräslök, dill och lök med gräddfil och kaviar. Smaka av med salt och peppar och ev. mer kaviar.
4.
Ta lite av fyllningen och lägg i en kastrull tillsammans med gelantinet så att det smälter. Det får inte koka. Rör sedan ner i resterande fyllning.
5.
Häll lite smet över hela kavringsbotten. Varva lax och smet tills allt är slut. Avsluta med smet på toppen och strö över resterande dill och gräslök.
6.
Låt stelna i kyl minst 1 timme. Håller ca 1 vecka i kyl och blir absolut godast om den görs dagen före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar