(googlad bild, bildkälla okänd)
Laga risotto utan att stå och röra i grytan hela tiden? Är det ens möjligt? Japp, det är det och här är receptet!
2 bananschalottenlökar
2 vitlökslklyftor
2 selleristjälkar
25 g smör
8 dl kokhett vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl avorioriris
0,5 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här:
1,
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Skala lök och vitlök. Skiva lök, vitlök och selleri tunt.
3.
Fräs lök, vitlök och selleri i smöret ca 2 minuter i en kastrull med lock som tål ugnsvärme. Häll i vatten, buljongtärning, ris, grädde, vin, salt och peppar.
4.
Sätt på lock och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
5.
Servera med riven parmesan och ringla över olivolja.
(originalrecept: koket.se)
1 kommentar:
I’m impressed, I have to say. Really rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me inform you, you've hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the difficulty is something that not enough individuals are talking intelligently about. I'm very completely happy that I stumbled across this in my search for one thing referring to this. online casino games
Skicka en kommentar